In het spoor van Robert Van Gulik

In het spoor van Robert Van Gulik
Regisseur: Rob Rombout

Robert van Gulik (1910-1967) is wellicht wereldwijd één van de meest gelezen Nederlandse schrijvers. Deze diplomaat, sinoloog en geleerde werd vooral bekend door zijn detectiveromans rond de figuur van rechter Tie. Die romans zijn in vele opzichten projecties van zijn eigen leven, een constante dualiteit tussen Van Gulik en zijn romanpersonage, en die dualiteit zit ook in de beoogde film: realiteit gaat naadloos over in fictie.

 

Facebook-pagina van deze film.

regisseur

regisseur

Rob Rombout

Rob Rombout is onafhankelijk documentairemaker. Zijn films werden vertoond op internationale filmfestivals en meerdere Europese televisiekanalen. Recente titels als  ‘Amsterdam USA Stories (2012), Panamerica (2010), Amsterdam via Amsterdam' (2004) en 'Canton, la Chinoise' (2001) kregen onderscheidingen in de VS en Canada. Zijn werk varieert van videokunst ('Entre deux Tours', 1987) tot klassieke documentaire op 35mm ('Black Island', 1994). Reizen vormen de rode draad door zijn oeuvre, van ‘road, boat & train movies’ over 'Queen Elizabeth 2' tot de geplande roadmovie 'Amsterdam Stories'.

Rob Rombout is docent in de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel en internationaal veel gevraagd gastdocent.

credits

credits

Regie: Rob Rombout
Cinematografie: Stef Tijdink, Benjamin Wolf, Stefano Bertacchini
Productie: Eric Goossens en Frederik Nicolai
In coproductie met Off World. Met steun van het Filmfonds.
 

nieuws

nieuws

In het spoor van Robert van Gulik

In het spoor van Robert van Gulik van regisseur Rob Rombout is vanaf vandaag te zien op het filmfestival Europe On Screen in Indonesië. De film is ook nog op woensdag 10 mei en vrijdag 12 mei te zien. Kijk op de website voor meer informatie.

 

 

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

recensie

recensie