Kinderen met kopzorgen

Kinderen met kopzorgen
Regisseur: Ingeborg Jansen

 

Dat kinderen psychische klachten hebben is haast normaal, in elke klas zitten wel meisjes en jongens met ADHD of een autisme-spectrumstoornis als PDD-NOS – zelfs de afkortingen raken ingeburgerd. Het is ook vanzelfsprekender geworden om voor dergelijke klachten hulp te zoeken. 

Deze documentaire laat het werk van een aantal behandelaars van de jeugdafdeling van een grootstedelijke Riagg (Rijnmond) zien. Kwesties als hoe als ouder om te gaan met een kind met een psychiatrische stoornis, voor- en nadelen van diagnostisering en opvoeden in de hedendaagse veeleisende samenleving komen aan bod. Hoe worden kinderen met een stoornis -en hun ouders- geholpen en wat zegt de toename van ‘kinderen met een diagnose’ over de huidige maatschappij?

regisseur

regisseur

Ingeborg Jansen

Ingeborg Jansen studeerde in 1991 af aan de NFTVA (documentaire en montage) en in 2010 aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam (Master Strafrecht). Ze is sinds 1991 onafhankelijk documentairemaker en werkte oa voor de series VPRO Veldpost (winnaar NIPKOV Schijf 1996), Sportpaleis de Jong (VPRO) en ‘Ondertussen in Nederland’ (Holland Doc/HUMAN). In 2013 maakte ze in samenwerking met Zeppers de film Kinderen met Kopzorgen.

credits

credits

Idee en regie Ingeborg Jansen Camera Ingeborg Jansen, Maasja Ooms, ea Montage Paul de Heer, Patrick Minks Geluidsopname David Spaans, Ingeborg Jansen Muziek en Geluidmix Jeroen Goeijers Uitvoerend producenten Judith Vreriks, Simone van den Broek Producent Frank van den Engel, Zeppers Film BV.

Kinderen met Kopzorgen is een coproductie van Zeppers Film en de IKON. Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het Mediafonds, Rotterdam Mediafonds en het Fonds Psychische Gezondheid.
 

nieuws

nieuws

Kinderen met Kopzorgen op NPO DOC

Kinderen met Kopzorgen van Ingeborg Jansen wordt van 22 maart 2014 tot 28 maart 2014 uitgezonden op de online webpagna van  NPO DOC in in het kader van de Themaweek Psychiatrie. 

Kinderen met Kopzorgen op TV

In deze documentaire volgt Ingeborg Jansen een aantal behandelaars van de Riagg jeugdafdeling in Rotterdam. Nog te zien op dinsdag 29 oktober om 20:26 uur en op woensdag 30 oktober om 09:45 uur op Holland Doc 24.

DVD verkoop

DVD verkoop

recensie

recensie