Nada's Revolutie

Nada's Revolutie
Regisseur: Claudia Lisboa

De film Nada’s Revolutie een intiem portret van een jonge Egyptische vrouw die vecht voor vrijheid en onafhankelijkheid in een maatschappij die gevangen lijkt tussen oude structuren en modernisering. Te midden van de politieke onrust die het land nu al jaren in z’n greep houdt, volgen we Nada’s worsteling om zich als theatermaker te profileren. In haar persoonlijke leven moet ze knokken om trouw te blijven aan haar ideaal van onafhankelijkheid. 

regisseur

regisseur

Claudia Lisboa

Claudia Lisboa is een Braziliaans/Zweedse filmmaakster woonachtig in Nederland.  Ze studeerde scriptwriting aan de Biskops-Arno College-University in Stockholm en behaalde haar master diploma in Literatuur met specialisatie in oud Grieks en Latijn op de Universidade Federal de Minas Gerais in Brazilie. In Nederland volgde ze diverse regie-workshops. Claudia spreekt vloeiend Portugees, Zweeds, Engels en Nederlands. 

Van 1993 tot 2007 maakte ze vele korte films, waaronder My best friend is dead (4 min. / SVT) en The Assistent (28 min.) . In 2009 kwam haar film Beauty Refugee uit. In deze film portretteert ze haar Braziliaanse familie die geobsedeerd is met plastische chirurgie. 30 van haar familieleden lieten zich door haar broer opereren. Alleen Claudia bleef gespaard. Ze noemt zichzelf een schoonheidsvluchteling en woont in Zweden, verweg van de obsessies van haar familie. 

 

credits

credits

Regisseur: Claudia Lisboa
Camera, geluid, scenario: Claudia Lisboa
Tolk, vertaler, dramaturgie: Nisrine Mbarki
Editor: Milika de Jonge, Tell Aulin, Claudia Lisboa
Muziek en geluidsnabewerking: Per-Henrik Maenpää
Titelontwerp: Sander Brouwer
Coproducer: Andreas Rocksén, Erik Sandberg
Uitvoerend producent: Julia van Schieveen, Pim Imenkamp
Eindredactie SVT: Axel Arnö
Eindredactie IKON: Margje de Koning, Barbara Wiessing
Producent: Frank van den Engel
In coproductie met IKON, Laika Film & TV, SVT en Film i Väst

Internationale distributie: Women Make Movies

nieuws

nieuws

Nada's Revolutie op Move It! en Planeta.doc

Nada's Revolutie van Claudia Lisboa is opnieuw geselecteerd voor twee internationale filmfestivals. 

Op 6 november draait de documentaire op Move It! Filmfestival (Dresden, Duitsland). Daarna is Nada’s Revolutie te zien op PLANETA.doc, dat van 14 t/m 21 november plaatsvindt in Florianópolis, Brazilië. 

Nada's Revolutie is geselecteerd voor It's All True Festival

Nada's Revolutie van Claudia Lisboa is geselecteerd voor The State of Things program op het It's All True - 20th International Documentary Film Festival. Het festival zal plaats vinden van 9 april t/m 15 april in São Paulo en Rio de Janeiro in Brazilie.     

Nada's Revolutie op 10 feb om 23:00 op NPO2

Nada's Revolutie van Claudia Lisboa wordt op 10 februari om 23:00 door de IKON op NPO2 uitgezonden; precies 4 jaar na de massale demonstraties tegen Mubarak op het Tahrirplein in Cairo.
Deze documentaire vertelt het verhaal van de 27-jarige Nada Ahmed die, temidden van de hevige ontwikkelingen in Egypte, probeert haar dromen te verwezenlijken. 

Nada's Revolutie geselecteerd voor One World

Nada's Revolutie van Claudia Lisboa is geselecteerd voor One World International Human Rights Film Festival in Tsjechie. Het festival vindt plaats van 2-11 maart 2015 in Praag. 

Nada's Revolutie op Vimeo on Demand
Nada's revolutie in postproductie

De draaidagen van Nada's Revolutie in Egypte zitten erop! De film is momenteel in postproductie.
Verwachtte release: november 2014. 

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

recensie

recensie