The Next Big Thing

The Next Big Thing
Regisseur: Frank van den Engel

Ondanks de wereldwijde financiële crisis blijven de prijzen voor hedendaagse kunst exploderen.  De veilingen bij Christie’s en Sotheby’s breken record op record. Het aantal superrijken neemt explosief toe en een groot aantal van hen heeft zich op de kunst gestort. Verzamelaars zijn steeds machtiger geworden en zij bepalen meer dan wie ook de smaak van onze tijd. De kunstmarkt heeft de karakteristieken van Wall Street gekregen met alle speculaties en marktmanipulaties van dien.

Is hedendaagse kunst handelswaar geworden voor de superrijken? Deze film onderzoekt de transformaties in de kunstwereld en de gevolgen van de machtsverschuiving voor kunstenaars, verzamelaars, dealers en musea en voor de kunstgeschiedenis. …

o.a. met kunstenaars Chuck Close en Jack Whitten, een aantal verzamelaars uit de Top 200 zoals de Nederlander Bert Kreuk en Martin Z. Margulies, museumdirecteuren Udo Kittelman en Benno Tempel en de chairman van Christie’s NY. 

The Next Big Thing is te zien op het Nederlands Film Festival in Utrecht:
zaterdag 27-09-2014 om 13:15 uur in Louis Hartlooper Complex 4  
dinsdag 30-09-2014 om 16:00 uur in Wolff City 3
 

 

regisseur

regisseur

Frank van den Engel

Frank van den Engel (1956) startte in 1997 het onafhankelijk documentaire productie bedrijf Zeppers Film & TV. In vijftien jaar tijd produceerde hij meer dan 75 films voor bioscoop en televisie. Sommige werden geëerd op prestigieuze festivals over de hele wereld: Andre Hazes - zij gelooft in mij, Dans, Grozny Dans, Voices of Bam, Boris Ryzhy, 900 Dagen.

Tegenwoordig combineert hij zijn werk als producent met het ontwikkelen en regisseren van zijn eigen filmprojecten. Zijn regiedebuut Normaal - Ik kom altied weer terug (82 min.) kwam in 2002 in de bioscopen. In 2007 werd zijn tweede lange documentaire Tussen hemel en aarde door Cinema Delicatessen in het theater uitgebracht. Foto & Copyright by G.P. Fieret (55') werd genomineerd voor een Gouden Kalf in 2009 en 2014 zond de NTR in Het uur van de wolf zijn meest recente documentaire uit: The Next Big Thing.

credits

credits

Camera  Melle van Essen
Geluid Tim van Peppen
Research Marta Gnyp
Montage Riekje Ziengs
In coproductie met NTR.
Met steun van het Mediafonds.

nieuws

nieuws

The Next Big Thing op ARTECINEMA

The Next Big Thing (2014) van Frank van den Engel is geselecteerd voor de 19de editie van ARTECINEMA, het internationale film festival voor films over hedendaagse kunst in Napels. Het festival vindt plaats van 16-19 october 2014 en de films worden vertoond in Teatro San Carlo and Teatro Augusteo. 

DVD The Next Big Thing nu te koop

Vanaf nu kunt u op deze website de DVD van The Next Big Thing (Frank van den Engel, 2014) bestellen.

Met o.a. kunstenaars Jeff Koons, Chuck Close en Adrian Ghenie, verzamelaars uit de Top 200 zoals Michael Hort, Bert Kreuk en Martin Z. Margulies, museumdirecteuren Udo Kittelman en Benno Tempel en de chairman van Christie’s NY. 

 

The Next Big Thing op TV

The Next Big Thing van Frank van den Engel wordt op 27 maart 2014, door de NTR in Het Uur van de Wolf uitgezonden. Deze film onderzoekt de transformaties in de kunstwereld en de gevolgen van de machtsverschuiving voor kunstenaars, verzamelaars, dealers en musea.  

The Next Big Thing op Uitzending Gemist

Op donderdag 27 maart werd The Next Big Thing uitgezonden. In het geval dat je het gemist hebt; The Next Big Thing is nu te bekijken via Uitzending Gemist: 

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1407345

 

 

The Next Big Thing in competitie in Montréal

The Next Big Thing van Frank van den Engel is geselecteerd voor de competitie op het 32e International Festival of Film on Art in Montréal (Canada) van 20 tot 30 maart 2014. 

Kunststof TV over The Next Big Thing

Gisteren bij Kunststof TV; een gesprek met de regisseur van The Next Big Thing over The Next Big Thing. Nog te bekijken via:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1406373

The Next Big Thing (Frank van den Engel), donderdag 27 maart 23:00 op Nederland 2.

Regisseur The Next Big Thing te gast bij Kunststof TV en Nooit Meer Slapen

Op 23 maart 2014 is regisseur Frank van den Engel van The Next Big Thing te gast bij Kunststof TV om 18.05 uur op Nederland 2.

Een dag later is Frank te horen in het interviewprogramma Nooit Meer Slapen om 0:00 op Radio 1.  

De documentaire zelf wordt 27 maart 2014 uitgezonden door de NTR.

Vanavond 23:00 NL2: The Next Big Thing

Is hedendaagse kunst handelswaar geworden voor de superrijken? 

Vanavond om 23:00 op Nederland 2: Het Uur van de Wolf: The Next Big Thing (Frank van den Engel).

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

The Next Big Thing DVD
€20,00

recensie

recensie