Plaza Man

Plaza Man
Regisseur: Kasper Verkaik

Op 22 november 1963, de dag dat John F. Kennedy werd neergeschoten, vierde Robert Groden zijn 18e verjaardag. De moord op Amerika’s beroemdste president veranderde Roberts leven ingrijpend. In 1975 shockeerde hij het Amerikaanse publiek door home movie beelden van de moordaanslag te openbaren, later bekend als de Zapruder film. Het Amerikaanse Congres heropende het onderzoek naar de moordzaak en Robert werd gevraagd als fotografisch deskundige. Hij liet zijn familie achter in Pennsylvania en verhuisde voor ‘de zaak’ naar Dallas. Inmiddels is hij Amerika’s bekendste JFK complottheoreticus. Deze rol vervult hij met verve, dag in dag uit is Robert te vinden op Dealey Plaza, vlakbij de plek waar Amerika’s bekendste president in 1963 geleden werd vermoord. Maar die toewijding eist ook zijn tol. Al meer dan 50 jaar probeert Robert Groden de waarheid achter de moordaanslag op JFK te achterhalen, maar daarin gaat hij zo ver dat zijn privéleven er geheel door wordt ondergesneeuwd. 

Distributie & TV Sales Noord Amerika, Canada & Mexico: Films Transit

Distributie & TV Sales wereld: NPO Sales

regisseur

regisseur

Kasper Verkaik

http://vimeo.com/28322930

Kasper Verkaik begon al tijdens zijn studie communicatiewetenschap als freelance journalist en maakte enkele radiodocumentaires  voor de Humanistische Omroep. In 2007 stapte hij over naar televisie en maakte documentaires voor zowel VPRO’s Holland Doc als Tegenlicht. In 2009 werd hij aangenomen op de nieuwe Masteropleiding van de Nederlandse Filmacademie. Onder begeleiding van ervaren filmmakers als Petra Lataster en Marjoleine Boonstra werkte Kasper aan verschillende studieprojecten, binnen zowel documentaire als fictie. Filmografie: Dear Oprah (VPRO 2008), De Stem van Generatie Obama (VPRO Tegenlicht 2009), Doorstart Detroit (VPRO Tegenlicht 2010), Transitie NL: De kiemen van het Nieuwe Nederland (VPRO Tegenlicht 2013), Daddy Doll (Doc25 2013), Plaza Man (IKON 2014).

credits

credits

Regie en scenario Kasper Verkaik | camera Tibor Dingelstad | geluid Diego van Uden | montage Patrick Schonewille | muziek Marc Lizier | sounddesign & -mix Paul Gies & Marc Lizier | uitvoerend producent Judith Vreriks | eindredactie IKON Margje de Koning, Barbara Wiessing | geproduceerd door Frank van den Engel

Deze productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds

nieuws

nieuws

NPO Cultura zendt 'Plaza Man' opnieuw uit

NPO Cultura gaat de documentaire 'Plaza Man' een aantal keer uitzenden.

De documentaire is te zien op:
Zaterdag 18 november om 19:32u
Zondag 19 november om 7:59u
Maandag 20 november om 14:28u
Dinsdag 21 november 10:33u
Donderdag 23 november om 7:07u

Bekijk hier alvast de trailer!
 

Plaza Man

Op 11 november zond IKON op NPO2 Plaza Man uit. Kijk de film over Robert Groden en zijn obsessie met de moord op John F. Kennedy hier terug. 

Uitzending Plaza Man

Op woensdag 11 november om 23:00 uur wordt Plaza Man van Kasper Verkaik uitgezonden op NPO 2. 

Plaza Man in Rialto, zat 28 mrt 16:00

De documentaire Plaza Man van Kasper Verkaik zal op zaterdag 28 maart om 16:00 te zien zijn in Rialto in Amsterdam. Na afloop van de film wordt regisseur Kasper Verkaik geïnterviewd door Raymond van den Boogaard (NRC Handelsblad). Kaarten

Trailer PLAZA MAN

een film van Kasper Verkaik

Plaza Man vertoningen op IDFA

Na de wereldpremiere op 22 november is onze nieuwste film Plaza Man nog driemaal te zien tijdens IDFA 2014Maandag 24-11: de Brakke Grond Expozaal om 16:45; Dinsdag 25-11: Munt 10 om 18:45; Zaterdag 29-11: Ketelhuis 1 om 21:15

trailer

 

Plaza Man geselecteerd op IDFA

Plaza Man (Kasper Verkaik, 2014) is - naast voor de Nederlandse IDFA competitie - nu ook geselecteerd voor de internationale competitie op IDFA! Plaza Man strijdt als enige Nederlandse documentaire samen met 14 internationale documentaires om de IDFA Award for Best Mid-Length Documentary.

Plaza Man in competitie op IDFA

Plaza Man (Kasper Verkaik 2014) is geselecteerd voor de competitie voor Nederlandse documentaires. Tijdens IDFA (19-30 november) wordt bekend of Plaza Man de Beeld en Geluid IDFA Award for Dutch Documentary wint. 

pictures and press

pictures and press

DVD verkoop

DVD verkoop

recensie

recensie