Soldier’s Bones

De jonge, veelbelovende Newsweek journalist Alexander Shimkin achterhaalt een groot schandaal van systematische oorlogsmisdaden gepleegd door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog. In 1972 raakt Shimkin vermist en is vervolgens tot op heden geregistreerd als Missing in Action. Het Amerikaanse leger zoekt hem nog steeds. Alexander’s zus Ellie heeft deze traumatische ervaring van het verliezen van haar broer ingezet om als psychiater veteranen van de Vietnam oorlog te helpen. 

Soldier’s Bones begint als een zoektocht naar een lichaam, maar ontvouwt zich geleidelijk naar een film over de paradoxale aantrekkingskracht van oorlog.

REGISSEUR

KASPER VERKAIK

 

Tijdens zijn studie in communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, maakt Kasper een start als freelance journalist. Hij maakte verschillende radio documentaires voor de Nederlandse Publieke Radio omroep, maar maakte in 2007 een ommezwaai naar televisie. Hier maakte hij documentaires voor de Nederlandse Publieke Omroep en werkte vooral veel voor VPRO en Holland Doc. In 2012 rondde hij zijn master aan de Nederlandse Film Academie af. Kasper heeft zowel aan verschillende documentaire als fictie projecten meegewerkt. Eerdere films van hem zijn: Dear Oprah (VPRO 2008), The Voice of Generation Obama (VPRO Backlight 2009), Survival of the Biggest (VPRO Backlight 2010),  Daddy Doll (VPRO Doc 25) and Plaza Man (IKON 2014).

Deze film is nu in productie.

Credits

D.O.P: Victor Horstink, Diderik Evers

Geluid: Diego van Uden

Uitvoerend producent: Elize Kerseboom

Line Producer: Margreet Ploegmakers

Categorie
2022