Valkenburg in de Geul (IN PRODUCTIE)

Een documentaireserie over het pittoreske Limburgse stadje Valkenburg en haar inwoners, die letterlijk en figuurlijk het hoofd boven water proberen te houden. In de zomer van 2021 stroomde rivier de Geul door de straten en stonden horecapanden, attracties en huizen al binnen één nacht onder water. Sindsdien probeert de stad de (im)materiële schade te boven te komen. Het wantrouwen naar Den Haag is gegroeid door niet nagekomen beloftes, zoals het betalen van alle schade die de verzekeringen niet vergoeden. De onophoudelijke veerkracht van de bewoners en de bereidheid tot het helpen van elkaar de absolute boventoon, maar wat als de klimaatverandering ervoor zorgt dat een overstroming op deze schaal geen unikum meer is?

 

VALKENBURG IN DE GEUL is een vierdelige documentaire serie, geproduceerd door ZEPPERS FILM in co-productie met de NTR en wordt gesteund door CoBO

 

Verwachte release: 2024

Nieuws

Regisseur

Hans Heijnen

 

Hoewel Hans Heijnen (1957, Sittard) als student op de filmacademie mikt op een carriere als horror-filmmaker, is hij sinds 1989 actief als documentairemaker. Heijnen maakt documentaires in Australië, Amerika, Ierland en Nederland. Hoewel hij met zijn onderwerpen het internationale ruim verkent, ligt het grondthema van zijn films bij de kleine menselijke geschiedenissen.