Zeppers Film en TV

Zeppers Film is een onafhankelijke productiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam. Het heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 100 films geproduceerd en specialiseerde zich in creatieve documentaire. De documentaires zijn meestal in coproductie met Nederlandse en internationale publieke omroepen. Vele van deze films reizen de wereld over naar internationale festivals en arthouse theaters en sommigen hebben prijzen gewonnen op diverse festivals, bijvoorbeeld IDFA’s awards voor beste lange documentaire en beste mid-length documentaire, de Jury Prijs op het Tribeca Film Festival en het Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

Producers

Frank van den Engel

producent, regisseur

Frank van den Engel begon in 1997 als producent het onafhankelijk documentaire productiebedrijf Zeppers Film & TV. Sinds die tijd produceerde hij bijna tweehonderd films voor bioscoop en televisie. Sommige werden geëerd op prestigieuze festivals over de hele wereld: Andre Hazes – zij gelooft in mij (John Appel, Opening Film IDFA 1999), Dans, Grozny Dans (Jos de Putter, 2002), Voices of Bam (Aliona van der Horst Grand Jury Award Tribeca 2006),Stranger in Paradise (Guido Hendrikx, Opening Film IDFA 2016) en Liefde is Aardappelen (Aliona van der Horst, Gouden Kalf 2018).  Tegenwoordig combineert hij zijn werk als producent met het ontwikkelen en regisseren van zijn eigen filmprojecten. Zijn regiedebuut Normaal – Ik kom altied weer terug kwam in 2002 in de bioscopen. In 2007 werd zijn tweede lange documentaire, Tussen hemel en aarde, door Cinema Delicatessen in het theater uitgebracht. Zijn documentaire over Nederlandse fotograaf Gerard Fieret, Photo & Copyright by G.P. Fieret (2009),was genomineerd voor beste lange documentaire op het Netherlands Film Festival.

goudenkalf frank 2 crop 4kant

Elize Kerseboom

uitvoerend producent

Elize studeerde grafisch vormgeving in Apeldoorn, Journalistiek in Zwolle en uiteindelijk Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 begon Elize als stagiaire bij Zeppers Film, waarna ze al gauw als junior producer aan de slag ging. Ze werkte onder andere aan Stranger in Paradise (Guido Hendrikx, 2016), How to meet a Mermaid (Coco Schrijber, 2016) en De Missie (Robert Oey, 2016). Naast productie, deed ze ook research en publiciteit voor verschillende Zeppers-films. Na een break waarin ze aan internationale coproducties werkte en de wereld van fictie verkende, is Elize sinds 2018 terug bij Zeppers Film om zich weer volledig op documentaires te storten. Momenteel werkt ze als producer aan films van Walter Stokman, Jessica Gorter en Lisa Boerstra.
IMG_6977

Janna van de Water

junior producer/researcher

janna@zeppers.nl

In 2020 liep Janna voor de afronding van haar Bachelor in media studies stage bij Zeppers Film. Intussen is ze afgestudeerd van haar Master Documentaire en Fictie met een focus op research, ontwikkeling, dramaturgie en scenario voor zowel de fictie- als documentairefilm. Sinds 2022 is Janna met een nog grotere passie voor documentary storytelling en maakt zij als junior producer/researcher officieel onderdeel uit van het Zeppers team.

IMG_6090

Julia van Schieveen

uitvoerend producent (freelance)

Julia van Schieveen studeerde Film & Visuele Cultuur, specialisatie documentaire, aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie kreeg ze een Erasmus beurs om een half jaar praktijkvakken aan de Universiteit van Valencia te volgen. Na het behalen van haar masterdiploma in 2010, begon ze als junior-producer bij Zeppers Film. Inmiddels werkt ze alweer ruim acht jaar als uitvoerend producent aan verschillende documentaires. Ze produceerde o.a. Liefde is Aardappelen(Aliona van der Horst, 2017), Stranger in Paradise(Guido Hendrikx, 2016), Ben Ali Libi(Dirk-Jan Roeleven, 2015), Poetins Olympische Droom(Hans Pool, 2014), Poule des Doods (Astrid Bussink, 2012).

unnamed