Zeppers Film en TV

Zeppers Film is een onafhankelijke productiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam. Het heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 100 films geproduceerd en specialiseerde zich in creatieve documentaire. De documentaires zijn meestal in coproductie met Nederlandse en internationale publieke omroepen. Vele van deze films reizen de wereld over naar internationale festivals en arthouse theaters en sommigen hebben prijzen gewonnen op diverse festivals, bijvoorbeeld IDFA’s awards voor beste lange documentaire en beste mid-length documentaire, de Jury Prijs op het Tribeca Film Festival en het Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

Producers

Frank van den Engel

producent, regisseur

Frank van den Engel (Rotterdam 1956). In 1997 begon hij als producent het onafhankelijk documentaire productie bedrijf Zeppers Film & TV. Sinds die tijd produceerde hij meer dan 100 films voor bioscoop en televisie. Sommige werden geëerd op prestigieuze festivals over de hele wereld: Andre Hazes – zij gelooft in mij, Dans, Grozny Dans, Voices of Bam. Tegenwoordig combineert hij zijn werk als producent met het ontwikkelen en regisseren van zijn eigen filmprojecten. Zijn regiedebuut Normaal – Ik kom altied weer terug (82 min.) kwam in 2002 in de bioscopen. In 2007 werd zijn tweede lange documentaire, Tussen hemel en aarde, door Cinema Delicatessen in het theater uitgebracht. Zijn meest recente documentaires Foto & Copyright by G.P. Fieret (2010) en The Next Big Thing (2014) werden door de NTR uitgezonden.

Frank van den Engel

Julia van Schieveen

producer

Julia van Schieveen behaalde in 2010 haar master Film & Visuele Cultuur, specialisatie documentaire, aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie volgde ze gedurende 6 maanden praktijkvakken aan de Universiteit van Valencia.

Julia is sinds oktober 2010 als producer werkzaam bij Zeppers. Ze produceerde o.a. Kill Your Darling van Jaap van Hoewijk, Poetins Olympische Droom van Hans Pool en Ben Ali Libi van Dirk Jan Roeleven. Momenteel werkt ze aan Zes Vierkante Meter (2016) van Aliona van der Horst,  A Song for You (2017) van David Kleijwegt en Daughters of Soul (2017) van Jeroen Berkvens.

Julia van Schieveen

Judith Vreriks

producer

Judith Vreriks studeerde Film- en TV wetenschappen in Utrecht en Glasgow.
Ze was tien jaar associate producer en co-scenarist bij Cobos Films en werkte mee aan diverse internationale producties. Daarnaast regisseerde ze zelf documentaires, waaronder Esmiralde, 16 jaar in 9 scènes.

Judith werkt sinds oktober 2011 als producer bij Zeppers Film en produceerde onder andere 900 Dagen van Jessica Gorter, De Missie van Robert Oey, How to Meet a Mermaid van Coco Schrijber en De rode ziel van Jessica Gorter. Judith werkt momenteel aan nieuwe producties met Oeke Hoogendijk, Walter Stokman en Jaap van Hoewijk.

Judith Vreriks