Zeppers Film en TV

Zeppers Film is een onafhankelijke productiemaatschappij, gevestigd in Amsterdam. Het heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 100 films geproduceerd en specialiseerde zich in creatieve documentaire. De documentaires zijn meestal in coproductie met Nederlandse en internationale publieke omroepen. Vele van deze films reizen de wereld over naar internationale festivals en arthouse theaters en sommigen hebben prijzen gewonnen op diverse festivals, bijvoorbeeld IDFA’s awards voor beste lange documentaire en beste mid-length documentaire, de Jury Prijs op het Tribeca Film Festival en het Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

Producers

Frank van den Engel

producent, regisseur

 

Frank van den Engel begon in 1997 als producent het onafhankelijk documentaire productiebedrijf Zeppers Film & TV. Sinds die tijd produceerde hij bijna tweehonderd films voor bioscoop en televisie. Sommige werden geëerd op prestigieuze festivals over de hele wereld: Andre Hazes – zij gelooft in mij (John Appel, Opening Film IDFA 1999), Dans, Grozny Dans (Jos de Putter, 2002), Voices of Bam (Aliona van der Horst Grand Jury Award Tribeca 2006),Stranger in Paradise (Guido Hendrikx, Opening Film IDFA 2016) en Liefde is Aardappelen (Aliona van der Horst, Gouden Kalf 2018).  Tegenwoordig combineert hij zijn werk als producent met het ontwikkelen en regisseren van zijn eigen filmprojecten. Zijn regiedebuut Normaal – Ik kom altied weer terug kwam in 2002 in de bioscopen. In 2007 werd zijn tweede lange documentaire, Tussen hemel en aarde, door Cinema Delicatessen in het theater uitgebracht. Zijn documentaire over Nederlandse fotograaf Gerard Fieret, Photo & Copyright by G.P. Fieret (2009),was genomineerd voor beste lange documentaire op het Netherlands Film Festival.

Frank bewerkt

Julia van Schieveen

uitvoerend producent

 

Julia van Schieveen studeerde Film & Visuele Cultuur, specialisatie documentaire, aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie kreeg ze een Erasmus beurs om een half jaar praktijkvakken aan de Universiteit van Valencia te volgen. Na het behalen van haar masterdiploma in 2010, begon ze als junior-producer bij Zeppers Film. Inmiddels werkt ze alweer ruim acht jaar als uitvoerend producent aan verschillende documentaires. Ze produceerde o.a. Liefde is Aardappelen(Aliona van der Horst, 2017), Stranger in Paradise(Guido Hendrikx, 2016), Ben Ali Libi(Dirk-Jan Roeleven, 2015), Poetins Olympische Droom(Hans Pool, 2014), Poule des Doods (Astrid Bussink, 2012).

Julia bewerkt

Judith Vreriks

uitvoerend producent (freelance)

 

Judith Vreriks studeerde Film- en TV wetenschappen in Utrecht en Glasgow. Ze was tien jaar associate producer en co-scenarist bij Cobos Films en werkte mee aan diverse internationale producties.  Judith werkt sinds oktober 2011 als uitvoerend producent bij Zeppers Film en produceerde onder andere 900 Dagen (Jessica Gorter, 2012) De Missie (Robert Oey, 2016), How to Meet a Mermaid (Coco Schrijber, 2017) en De Rode Ziel (Jessica Gorter, 2017). Momenteel is ze als freelance uitvoerend producent aan Zeppers Film verbonden. Huidige projecten die ze onder haar hoede heeft zijn De Schatten van de Krim van Oeke Hoogendijk en De terugkeer van de Wolf van Cees Kempen.

Judith bewerkt

Laura Peetoom

junior producer

 

Laura is in 2010 afgestudeerd aan de hbo-opleiding Media Communicatie, specialisatie film- en tv-productie. Tijdens deze studie heeft ze een extra minor aan de Universiteit van Chengdu, Sichuan in China gevolgd. Voor deze minor heeft ze een korte documentaire gemaakt als onderdeel van het afstudeerproject. Vervolgens heeft ze een aantal jaar als producer voor film- en televisiebedrijven gewerkt. In deze periode heeft ze een opleiding voor documentaire producer gevolgd aan de Amsterdam Film School. Inmiddels werkt Laura als junior-producer bij Zeppers Film, en is op het moment nauw betrokken bij verschillende producties zoals De zaak Tuitjenhornvan Sarah Vos en Onder Ogenvan Jaap van Hoewijk. Daarnaast is ze bezig met de ontwikkeling van nieuwe producties van regisseurs als Walter Stokman en Jaap van Hoewijk.

Laura bewerkt

Lukas de Flines

stagiair 

 

Lukas de Flines zit inmiddels in zijn derde leerjaar van de bachelor Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn studie heeft hij zijn interesse voor documentaire ontdekt. Bij Zeppers Film krijgt hij de kans om stage te lopen, en op deze manier meer grip te krijgen op zijn interesse.

Lukas bewerkt