Ellen ten Damme: as I was wondering…

Actrice, zangeres en levensgenieter Ellen ten Damme reist al haar hele leven van optreden naar optreden. Als het aan haar ligt gaat ze daarmee door totdat ze oud en grijs is. In 2005, ze is dan 38 jaar oud, ontdekt ze dat ze borstkanker heeft. In eerste instantie zegt ze haar concerten af maar al snel stroomt haar agenda weer vol en begint ze aan een reeks optredens in Nederland en Duitsland.

Regisseur en cameraman Rob Hodselmans filmt Ellen ten Damme gedurende de lange, zware behandeling. Giechelend leest ze op weg naar een optreden dat de roddelbladen schrijven dat ze haar toevlucht genomen zou hebben tot alternatieve genezers. Nuchter vertelt ze over haar keuze voor een borstbesparende operatie. Stilletjes bekijkt ze haar kale hoofd. Bijgestaan door vriend en gitarist Robin, die zelf ook kankerpatiënt is geweest, weigert de levenslustige Ten Damme zichzelf zielig te vinden. Kanker of geen kanker, ze blijft zolang en zoveel mogelijk optreden. Op theaterfestival De Parade kruipt ze in de huid van Marlene Diettrich en Nina Hagen, in Duitsland zingt ze met de Duitse rocker Udo Lindenberg en thuis werkt ze aan haar derde solo-album.

Ellen ten Damme -as I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to is een gevoelige muziekfilm-documentaire over een artiest die, geconfronteerd met een levensgevaarlijke ziekte, de sterren van de hemel speelt.

 

Bekijk de film nu op Vimeo on Demand

DVD

Regisseur

Rob Hodselmans
Regisseur en cameraman Rob Hodselmans (1967) begint zijn studie AV Vormgeving en Programmamaken aan de Academie voor Beeldende Kunsten (Sint Joost Breda) op zeventienjarige leeftijd. Rob houdt van krachtige, poëtische beelden en dit wordt zichtbaar in verschillende korte films waaraan hij als cameraman zijn bijdrage heeft geleverd, o.a.: Samual, regie Tami Ravid, NPS-kort (2005), Most things never happen, regie Dick Tuinder (2005), Profs, regie Stijn van Santen,  NPS-kort (2004).

Ook in tv-programma’s en documentaires zien we zijn beeldtaal: “Holland Sport”, korte filmische items. (2008-2009). “Over Vaders en Zonen” met Hugo Borst, VPRO (2008), “Rauw”, regie: Anneloek Sollart (2008) winnaar Cinekid Kinderkast juryprijs non-fictie. Wim Sonneveld (2006) en Avond van de jonge danser, regie Dirk Jan Roeleven NPS (2005), In het Gareel, regie Hans Otten, VPRO Tegenlicht (2004)

Als regisseur / cameraman maakt hij een 6-delige serie muziekprogramma’s met Candy Dulfer voor de NPS: “Candy Meets…”. Met Van Morrison, Sheila E., Maceo Parker, Dave Stewart, Mavis Staples en Hans Dulfer. Hodselmans maakte de promo’s voor VPRO Zomergasten 2008 en Holland Sport 2008 en een videoclip voor de band Textures.

Credits

MUZIEK: ELLEN TEN DAMME, ROBIN BERLIJN
REGIE / CAMERA: ROB HODSELMANS
MONTAGE: GOVERT JANSE
INTERVIEW: WILFRIED DE JONG
GELUID: BENNY JANSEN, HENRIËT HUISMAN
SOUND DESIGN: JAÏM SAHULEKA, JOËL SAHULEKA
DESIGN FILMPOSTER / TYPOGRAFIE:  PAUL POSTMA
PRODUCENT: FRANK VAN DEN ENGEL
EINDREDACTIE VOOR NPS: CEES VAN EDE, ANNEMIEK VAN DER ZANDEN

DEZE FILM KWAM TOT STAND MET STEUN VAN NEDERLANDS FONDS VOOR DE FILM EN LADIES’ CIRCLE NEDERLAND.

Category
2007