Normaal -ik kom altied weer terug

De film is het verhaal van de charismatische voorman van de band NORMAAL: Bennie Jolink. Ik kom altied weer terug is een autobiografisch nummer waarin hij zingt over wat NORMAAL hem heeft gebracht.

Bennie Jolink heeft 25 jaar lang geleefd volgens de cliché’s van de plattelandsversie van de Rock ‘n Roll: drank, motoren, ongelukken. Hoewel het lijkt alsof de Rock ‘n Roll het eeuwige leven geeft, wordt de inmiddels 55-jarige door gezondheidsproblemen enerzijds en de psychische ballast van die jaren anderzijds, gedwongen om pas op de plaats te maken. Het eindeloze ‘gesleur in de tenten’ is nauwelijks nog op te brengen. Hoe is het om oud te worden in de Rock ‘n Roll, een genre dat zich heeft uitgeroepen tot vertolker van de gevoelens van jongeren? Steeds vaker blikt Bennie Jolink terug op een ogenschijnlijk succesvol leven.

Recensies

DVD

Regisseur

Frank van den Engel

Frank van den Engel (1956) startte in 1997 het onafhankelijk documentaire productie bedrijf Zeppers Film & TV. In vijftien jaar tijd produceerde hij meer dan 75 films voor bioscoop en televisie. Sommige werden geëerd op prestigieuze festivals over de hele wereld: Andre Hazes – zij gelooft in mij, Dans, Grozny Dans, Voices of Bam, Boris Ryzhy, 900 Dagen.

Tegenwoordig combineert hij zijn werk als producent met het ontwikkelen en regisseren van zijn eigen filmprojecten. Zijn regiedebuut Normaal – Ik kom altied weer terug (82 min.) kwam in 2002 in de bioscopen. In 2007 werd zijn tweede lange documentaire Tussen hemel en aarde door Cinema Delicatessen in het theater uitgebracht. Foto & Copyright by G.P. Fieret (55′) werd genomineerd voor een Gouden Kalf in 2009 en 2014 zond de NTR in Het uur van de wolf zijn meest recente documentaire uit: The Next Big Thing.

Credits

Editor, Riekje Ziengs; Director of Photography, Melle van Essen and Erik van Empel; Camera Assistant, Sander Roeleveld; Sound, Pieter Guyt and Ben Zijlstra, Sound Engineer, Harold Jalving; Producer, Willemijn Cerutti; Research, Dorien Janssen. In coproductie met NTR. Met steun van het Mediafonds en het Nederlands Filmfonds. Premiere op IDFA 2001. Disributie door Cinema Delicatessen.

Category
2001