Panna!

Voor een straatvoetballer is een Panna de grootst mogelijke vernedering die er bestaat; als je opponent jou de bal door de benen speelt. En hoe groter het publiek hoe groter de vernedering. Panna is ontstaan op een van de vele voetbalpleintjes in Amsterdam en is daarmee onlosmakelijk verbonden met de straat. In het straatvoetbal gaat het niet in eerste instantie om de goals of om de teamprestatie maar om de mooie trucs en het dollen van de tegenstander waarmee je kunt laten zien wat je als individu in huis hebt. Maar hoe populair de straatvoetbalhelden ook zijn, op straat valt er niet veel geld te verdienen. Daarom dromen veel jongens van een carrière bij een profclub.

De hoofdpersonen van Panna!, Mitchell en Said, groeiden op in Geuzenveld, Amsterdam-West. Beide jongens zijn enorme talenten die meerdere straatvoetbaltoernooien hebben gewonnen. Ze willen slagen in het voetbal omdat ze dit als enige mogelijkheid zien om te ontsnappen aan de verleidingen van de straat. Maar om hun doel te bereiken is talent alleen niet genoeg, ze zullen vooral veel doorzettingsvermogen en wilskracht moeten tonen.

De jongens zijn opgegroeid met de codes van de straat en die staan haaks op de discipline en het karakter die nodig zijn om in de topsport te slagen.

Regisseur

Nordin Lasfar

Nordin Lasfars bio needs an update

Credits

Camera: Jackò van ’t Hof e.a.
Geluid: Benny Janssen, Eric Leek, Bouwe Mulder e.a
Montage: Bart van den Broek
Productie: Frederik Nicolai
In coproductie met IKON. Met steun van het Mediafonds.

Category
2008