Retourtje Hiernamaals

Bijna dood ervaringen, zijn het hallucinaties van de geest in nood of krijgen mensen werkelijk een kijkje in de hemel? In de documentaire Retourtje Hiernamaals zien we drie zeer verschillende mensen een uitzonderlijk verslag uitbrengen van wat zij op de grens van leven en dood ervaren hebben.

Industrieel ontwerper Sam van Haaster onderneemt een solotocht langs de Poolcirkel in Noorwegen. Als hij door een zelfveroorzaakte lawine onder meters sneeuw bedolven raakt krijgt hij van onverwachte zijde hulp. Koos van Rijswijk, een volkse Hagenees, vertrouwt eigenlijk niemand tot hij na een levensbedreigend brommerongeluk in de hemel door een welkomstcommité onthaald wordt. Delfts ingenieur Henriëtte ter Braake belandt met een acute longembolie in het ziekenhuis. Zij krijgt geen adem meer en terwijl de verpleegsters in paniek roepen om zuurstof, stikt Henriette en vertrekt… Bij terugkomst blijkt het leven voor geen van hen meer het zelfde. In de film wordt stap voor stap onthuld hoe voor Henriette, Koos en Sam alles in een ander daglicht komt te staan. www.retourtjehiernamaals.nl

Recensies

DVD

Nieuws

  Regisseur

  Maasja Ooms & Ingrid Wender

  Maasja Ooms studeerde Fotografische Vormgeving en verdiepte zich vervolgens op de filmacademie met de specialisatie camera en licht. Met Aliona van der Horst co-regisseerde Ooms Voices of Bam en Boris Ryzhy. Retourtje Hiernamaals is een samenwerking met theatermaakster Ingrid Wender.
  Ingid Wender richtte in 1992 Theatergezelschap De Bloeiende Maagden op samen met Anemoon Langenhoff en Minou Bosua.

  Credits

  Regie: Maasja Ooms & Ingrid Wender
  Idee & geluid: Ingrid Wender
  Extra geluid: Wouter Veldhuis & Rik Meier
  Camera & montage: Maasja Ooms
  Geluidsontwerp & mixage: Alex Booy
  Postproductie: Bart van den Broek
  Beeldbewerking: Reinier van Brummelen
  Kleurcorrectie: Martijn de Haas
  Ondertiteling: Erik Pezarro
  Productie: Willemijn Cerutti
  In coproductie met IKON. Met steun van het Mediafonds.

  Categorie
  2011