Beer is Cheaper than Therapy

“Ik ben 22 jaar en heb zeker 30 mensen gedood. In Irak kreeg ik hiervoor een onderscheiding, hier thuis zou ik een seriemoordenaar zijn. Dat zijn moeilijke gedachten die door je hoofd gaan, als het ’s avonds donker wordt.”

Voor twijfel, verdriet en angst is in het Amerikaanse leger geen plaats. Toch worstelen veel militairen met deze gevoelens. Beer is Cheaper than Therapy laat zien welke frustraties er leven achter de schijn van heldendom en de “John Wayne-mentaliteit.”

Recensies

DVD

Regisseur

Simone de Vries

Regisseur Simone de Vries (1963), winnaar van de Gouden Kalf (2007), Sound & Vision Award (2008) voor Touch me someplace I can feel, een documentaire over John Callahan –cartoonist en singer/songwriter uit Portland, USA.

Ze maakte documentaire portretten over kunstenaars van zeer uiteenlopend kaliber: de Texaanse schrijver, singer/songwriter Kinky Friedman, de Nederlandse acteur Rutger Hauer, de Belgische cartoonist en schilder Kamagurka, fotoverzamelaar en toonaangevend reclame ontwerper Erik Kessels en sieradenontwerper Ted Noten. Haar meest recente documentaire die Zeppers Film produceerde was een lange documentaire over military town Killeen voor VPRO.

Credits

camera Joost van Herwijnen
geluid Eric Leek
montage Mario Steenbergen
muziek Robin Berlijn
geluidsontwerp & mix Hugo Dijkstal
uitvoerend producent Willemijn Cerutti

In coproductie met VPRO. Met steun van het Mediafonds.

Category
2011