Paradiso

Een nieuwe mijlpaal van de regisseur van Jimmy Rosenberg – De Vader, de Zoon & het Talent en van  A Skin Too Few – The Days of Nick Drake.

In Paradiso belicht Jeroen Berkvens alle aspecten van  de Amsterdamse poptempel in een film als een duizelingwekkende achtbaansrit. Toch staat vooral de beleving van de muzikant centraal, waardoor de film óók gaat over hoe het is om op te treden voor publiek. De trap van kleedkamer naar podium in Paradiso is niet hoog, maar met elke tree stijgen de emoties, balancerend tussen angst en euforie. Daarna volgt de ontlading: het concert. Met Paul Weller, Henry Rollins, Jello Biafra, Johnny Rotten, Tom Barman, Martha Wainwright, Faithless, Patrick Watson, Daniel Johnston, Tim Knol, The Sonics, Public Enemy en vele anderen.

Een productie van Zeppers Film in coproductie met NTR.

Recensies

DVD

  Regisseur

  Jeroen Berkvens

  Jeroen Berkvens studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Breda met LET ME HAVE IT ALL, een roadmovie zoektocht naar de legendarische soul pionier Sly Stone.

  A SKIN TOO FEW – THE DAYS OF NICK DRAKE won enkele internationale prijzen en nominaties waaronder een GOUDEN KALF nominatie. Met JIMMY ROSENBERG – DE VADER, DE ZOON & HET TALENT trekt Jeroen de lijn door in het verfilmen van verhalen die zichtbaar maken wat het betekent om begiftigd te zijn met talent of passie. Deze film won enkele prestigiueze awards en in Nederland ontving hij het GOUDEN KALF voor Beste Lange Documentaire.

  Credits

  Cinematography: Rob Hodselmans
  Geluid: Sander den Broeder
  Geluidsontwerp: Marc Lizier

  Categorie
  2011