Beer is Cheaper than Therapy

“Ik ben 22 jaar en heb zeker 30 mensen gedood. In Irak kreeg ik hiervoor een onderscheiding, hier thuis zou ik een seriemoordenaar zijn. Dat zijn moeilijke gedachten die door je hoofd gaan, als het ’s avonds donker wordt.”

Voor twijfel, verdriet en angst is in het Amerikaanse leger geen plaats. Toch worstelen veel militairen met deze gevoelens. Beer is Cheaper than Therapy laat zien welke frustraties er leven achter de schijn van heldendom en de “John Wayne-mentaliteit.”

Recensies

DVD

  Regisseur

  Simone de Vries

  Regisseur Simone de Vries (1963), winnaar van de Gouden Kalf (2007), Sound & Vision Award (2008) voor Touch me someplace I can feel, een documentaire over John Callahan –cartoonist en singer/songwriter uit Portland, USA.

  Ze maakte documentaire portretten over kunstenaars van zeer uiteenlopend kaliber: de Texaanse schrijver, singer/songwriter Kinky Friedman, de Nederlandse acteur Rutger Hauer, de Belgische cartoonist en schilder Kamagurka, fotoverzamelaar en toonaangevend reclame ontwerper Erik Kessels en sieradenontwerper Ted Noten. Haar meest recente documentaire die Zeppers Film produceerde was een lange documentaire over military town Killeen voor VPRO.

  Credits

  camera Joost van Herwijnen
  geluid Eric Leek
  montage Mario Steenbergen
  muziek Robin Berlijn
  geluidsontwerp & mix Hugo Dijkstal
  uitvoerend producent Willemijn Cerutti

  In coproductie met VPRO. Met steun van het Mediafonds.

  Categorie
  2011