Citostress

Ieder jaar komen kinderen die in groep 8 zitten in een snelkookpan terecht. Ook hun ouders ontsnappen niet aan de druk van wat een cruciaal schooljaar is geworden. Toets na toets wordt afgenomen, met als belangrijkste testmoment de cito-eindtoets. Het begeerde doel is niet alleen een zo hoog mogelijke cito-score, maar ook de toelating tot de beste middelbare school, waarvoor vaak aanvullende eisen gelden. Deze documentaire laat zien hoe kinderen en ouders van twee zeer verschillende scholen in Rotterdam met deze druk omgaan.

Nieuws

Regisseur

Ingeborg Jansen

Ingeborg Jansen studeerde in 1991 af aan de NFTVA (documentaire en montage) en in 2010 aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam (Master Strafrecht). Ze is sinds 1991 onafhankelijk documentairemaker en werkte oa voor de series VPRO Veldpost (winnaar NIPKOV Schijf 1996), Sportpaleis de Jong (VPRO) en ‘Ondertussen in Nederland’ (Holland Doc/HUMAN). In 2013 maakte ze in samenwerking met Zeppers de film Kinderen met Kopzorgen.

Credits

Regie & camera Ingeborg Jansen, research Manon van der Sluys, geluidsopname David Spaans, line producer Edgar Kapp, uitvoerend producent Judith Vreriks, productie NCRV Yolande van der Blij, eindredactie NCRV Jelle Peter de Ruiter, producent Frank van den Engel.

Een Zeppers Film productie in coproductie met NCRV. Met steun van CoBO.

Category
2015