Nada’s Revolutie

De film Nada’s Revolutie een intiem portret van een jonge Egyptische vrouw die vecht voor vrijheid en onafhankelijkheid in een maatschappij die gevangen lijkt tussen oude structuren en modernisering. Te midden van de politieke onrust die het land nu al jaren in z’n greep houdt, volgen we Nada’s worsteling om zich als theatermaker te profileren. In haar persoonlijke leven moet ze knokken om trouw te blijven aan haar ideaal van onafhankelijkheid.

Bekijk de film op Vimeo on Demand.

  Regisseur

  Claudia Lisboa

  Claudia Lisboa is een Braziliaans/Zweedse filmmaakster woonachtig in Nederland. Ze studeerde scriptwriting aan de Biskops-Arno College-University in Stockholm en behaalde haar master diploma in Literatuur met specialisatie in oud Grieks en Latijn op de Universidade Federal de Minas Gerais in Brazilie. In Nederland volgde ze diverse regie-workshops. Claudia spreekt vloeiend Portugees, Zweeds, Engels en Nederlands.

  Van 1993 tot 2007 maakte ze vele korte films, waaronder My best friend is dead (4 min. / SVT) en The Assistent (28 min.) . In 2009 kwam haar film Beauty Refugee uit. In deze film portretteert ze haar Braziliaanse familie die geobsedeerd is met plastische chirurgie. 30 van haar familieleden lieten zich door haar broer opereren. Alleen Claudia bleef gespaard. Ze noemt zichzelf een schoonheidsvluchteling en woont in Zweden, verweg van de obsessies van haar familie.

  Credits

  Regisseur: Claudia Lisboa
  Camera, geluid, scenario: Claudia Lisboa
  Tolk, vertaler, dramaturgie: Nisrine Mbarki
  Editor: Milika de Jonge, Tell Aulin, Claudia Lisboa
  Muziek en geluidsnabewerking: Per-Henrik Maenpää
  Titelontwerp: Sander Brouwer
  Coproducer: Andreas Rocksén, Erik Sandberg
  Uitvoerend producent: Julia van Schieveen, Pim Imenkamp
  Eindredactie SVT: Axel Arnö
  Eindredactie IKON: Margje de Koning, Barbara Wiessing
  Producent: Frank van den Engel
  In coproductie met IKON, Laika Film & TV, SVT en Film i Väst

  Internationale distributie: Women Make Movies

  Categorie
  2015