Corsokoorts

Ieder jaar op de eerste zondag in september staat het Brabantse dorp Zundert volledig op zijn kop. Op die dag strijden zeventien verschillende “buurtschappen” fanatiek om de eerste prijs bij het plaatselijke bloemencorso. De corsowagens zijn adembenemende bouwwerken met prestigieuze voorstellingen zoals “Mystiere” en “Duizend gezichten”. Ze zijn bedekt met honderdduizenden fel gekleurde dahlia’s die in de maanden voorafgaand aan het corso worden gekweekt.

Maanden lang werken de corsobouwers met hart en ziel aan hun wagen. Trots, volharding, vreugde en teleurstelling zijn de emoties die bij de bouwers vrijkomen op weg naar het moment suprème. De bekendmaking van de prijswinnaars zorgt voor een explosie van emoties en feestelijkheden die tot diep in de nacht doorgaan.
Corsokoorts is een film over bevlogenheid. Voor de hoofdpersonen is de jaarlijkse cyclus van het corso een houvast in het dagelijks leven, of een droom, of een vlucht maar in ieder geval noodzaak.

Recensies

DVD

Regisseur

Dorien Janssen

Scenario en regie ‘Corsokoorts’, winnaar IDFA scenarioworkshop 2001

Regie De wandeling – Brabant tv – 50 wekelijkse afleveringen van regionaal cultuur- en natuurhistorisch programma.
Youth at risk – Videoregistratie van jongeren die in de criminaliteit dreigen terecht te komen voor het Nederlands Instituut Zorg en Welzijn.

research en scenario;
Normaal – Ik kom altied weer terug – NPS
Katwijkse Twisten – NPS – Dokwerk
Doen of laten – scenario over beslissingen op de afdeling neonatologie van het AMC

Redacteur / verslaggever NCRV Man bijt hond

Credits

Scenario en regie: Dorien Janssen
Camera: Jackò van `t Hof
Geluid: Rik Meier / Pieter Guyt
Montage: Denise Janzee
Mixage: Harold Jalving
Eindredactie NTR: Cees van Ede
Productie: Laura Bronkers / Willemijn Cerutti

Category
2002