Daddy Doll

Op een Amerikaanse legerbasis in Louisiana vertrekt een van de laatste grote troepenuitzendingen naar Afghanistan. Dertienhonderd soldaten nemen afscheid van hun partners en kinderen. Ze weten nog niet precies voor hoe lang. Negen, twaalf, misschien wel voor vijftien maanden, afhankelijk van het verloop van hun missie.

In de Doc25 documentaire Daddy Doll neemt de 6-jarige Aiden afscheid van zijn vader, Martin (26). Een pop in legeruniform zal Aiden en de andere kinderen van de legerbasis gezelschap houden tijdens het lange wachten op de terugkeer van hun vaders uit Afghanistan.

Te midden van zijn ouders, zus, broertje en veertienduizend andere gezinnen groeit Aiden op achter de hoge hekken van een legerbasis. Een veilige wereld, waar het toch altijd oorlog is…

Nieuws

Regisseur

Kasper Verkaik

Kasper Verkaik begon al tijdens zijn studie communicatiewetenschap als freelance journalist en maakte enkele radiodocumentaires  voor de Humanistische Omroep. In 2007 stapte hij over naar televisie en maakte documentaires voor zowel VPRO’s Holland Doc als Tegenlicht. In 2009 werd hij aangenomen op de nieuwe Masteropleiding van de Nederlandse Filmacademie. Onder begeleiding van ervaren filmmakers als Petra Lataster en Marjoleine Boonstra werkte Kasper aan verschillende studieprojecten, binnen zowel documentaire als fictie. Filmografie: Dear Oprah (VPRO 2008), De Stem van Generatie Obama (VPRO Tegenlicht 2009), Doorstart Detroit (VPRO Tegenlicht 2010), Transitie NL: De kiemen van het Nieuwe Nederland (VPRO Tegenlicht 2013), Daddy Doll (Doc25 2013), Plaza Man (IKON 2014).

Credits

scenario & regie Kasper Verkaik, camera Diderik Evers, geluid Diego van Uden, montage Katarina Türler, uitvoerend producent Judith Vreriks, script-coaching  Coco Schrijber, eindredactie VPRO Barbara Truyen, David Kleijwegt, producent Frank van den Engel

Een Zeppers Film productie in coproductie met VPRO. Deze productie is tot stand gekomen in het kader van Doc25 met steun van het Mediafonds.

Category
2013