Eddy’s Oorlog (IN PRODUCTIE)

Vier seizoenen lang reist lone wolf Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf zich in de nadagen van zijn succesvolle loopbaan bevindt, wil hij nog eenmaal de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

 

 

Verwachte release: 2024

Lengte: 90′

Nieuws

  • Fotograaf Eddy van Wessel wint de zilveren Camera-prijs voor de vierde keer Regisseur Joost van der Valk maakt een documentairefilm over Eddy en zijn werk. Vier seizoenen lang volgt hij hem richting de frontlinies van Oekraïne en portretteert hij de fotograaf. De Teledoc (in coproductie......

Regisseur

Joost van der Valk

Joost van der Valk is de enige Nederlandse documentairemaker die zowel een EMMY als een Britse Academy Award (BAFTA) heeft gewonnen voor zijn werk. Daarnaast is hij genomineerd voor een Gouden Kalf, de IDFA DocU Award en twee keer voor zowel de Prix d’Europa als de Royal Television Award (RTS). Ook won hij de Amnesty International Documentary Award, de One World Award en de Rory Peck Sony Award voor zijn camerawerk, naast vele andere prijzen en onderscheidingen. Van der Valk maakt films in Nederland, waaronder de Teledoc Satudarah- One Blood, één van de best bekeken documentaires in de Nederlandse televisiegeschiedenis, maar werkt ook veel internationaal voor kanalen als BBC, Al Jazeera, National Geographic en HBO. De afgelopen jaren werkte hij als regisseur aan series als Narcowars voor Disney+, Make or Break voor Apple TV+ en Drug Lords, Dope, Drive to Survive en Captains voor Netflix. Tevens maakte Van der Valk talloze films over gangs en criminele netwerken en verbleef hij voor zijn werk regelmatig langere tijd in conflictgebieden als Somalië, Irak, Pakistan, Nigeria, Zimbabwe, Indiaas Kashmir en de Braziliaanse favelas.

Omroep: BNNVARA

EDDY’S OORLOG komt tot stand in het kader van TELEDOC.