Hier ben ik

In Hier ben ik kijken we door de ogen van een aantal Bloemendalers mee die worstelen met hun levens waarin ambitie en gejaagdheid de standaard zijn geworden. Zondags bezoeken zij de kerk in Bloemendaal waar dominee Ad van Nieuwpoort hen een alternatief biedt door zich te verdiepen in oude Bijbelteksten op zoek naar de simpele schoonheid van ons bestaan.

Release vanaf 11 mei.

Distributie: Amstel Film

DVD

  • HIER BEN IK is vanaf 11 mei in verschillende bioscopen te zien, waaronder De Filmschuur in Haarlem, Het Ketelhuis in Amsterdam, De Verkadefabriek in Den Bosch, en LUX in Nijmegen. Bij een aantal vertoningen zullen regisseurs Sarah Vos en Sander Snoep en hoofdpersoon Ad van......

Regisseurs

Sarah Vos & Sander Snoep

Na een co-regie te hebben gedaan voor de prijswinnende documentaire Curaçao in 2011, regisseren Sarah Vos en Sander Snoep nu weer samen voor de documentaire Hier Ben Ik.

Regisseuse Sarah Vos is meermaals bekroond met haar documentaires. Zij maakte onder andere Welcome to Holland – Campus Vught (Zilveren Zebra) en Big Brother in het Midden-Oosten (Nipkowschijf). Sarah maakt de kijker deelgenoot van de levens van haar hoofdpersonen, door ogenschijnlijk onbelangrijke details te vangen. De soms confronterende situaties die hierdoor ontstaan, laten de kijker nadenken over hun eigen leven, empatisch vermogen en ethiek.

Sander Snoep is cameraman van veel bekroonde documentaires met een eigen signatuur. Hij filmde onder andere Het Nieuwe Rijksmuseum (Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival) en maakte, in co-regie met Coco Schrijber, de documentaire First Kill (Nederlandse Persprijs Nederlands Film Festival). Details en hoofdzaken krijgen vaak een even grote rol, waardoor een spanning ontstaat die de scene onder druk zet. Bij sommige documentaires, waaronder Hier ben Ik en First Kill, combineert hij het camerawerk met (co-)regie en montage.

Credits

Regie: Sarah Vos & Sander Snoep

Camera: Sander Snoep
Geluid: Mark Wessner, Kees de Groot
Geluidsmix: Paul Bijpost, Peter Warnier
Uitvoerend producent: Judith Vreriks
Producent: Frank van den Engel
Eindredactie IKONdocs: Margje de Koning
Een productie van Zeppers Film in coproductie met IKONdocs en met steun van het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds, CoBO en Abraham Tuschinski Fonds.

Category
2017