How to Meet a Mermaid

In How To Meet a Mermaid verbindt de zee de levens van Rebecca, Lex en Miguel die zich afspelen in, op en onder het wateroppervlak. De zee is een psychopaat van het zuiverste water: zowel schoonheid als gevaar, vriend als vijand. Via de stemming van het water wordt de kijker deelgenoot van de twijfels, verdriet en moed van de hoofdpersonen die hulp zoeken bij de oceaan. Ook regisseur Coco Schrijber richt zich tot de oceaan voor antwoorden over haar verdwenen broer Lex, maar hoe begripvol, krachtig of rustgevend de zee ook is, uiteindelijk is zij gewoon water en onverschillig voor onze vragen.Rebecca, Lex en Miguel en hun nabestaanden moeten zichzelf zien te redden.

Recensies

  • How to Meet a Mermaid is 1 van de 23 tips van de filmredactie van de Volkskrant tijdens de IDFA. volkskrant.nl
  • De Groene Amsterdammer organiseert tijdens IDFA de Groene-dag en How to Meet a Mermaid is 1 van de films die dan vertoond wordt. Lees hier het artikel: groene.nl
  • ‘De zee was altijd sympathiek, zelfs toen zij mijn broer verslond’. Interview Coco Schrijber uit de Volkskrant van 11 november. volkskrant.nl
  • How to Meet a Mermaid is 1 van de 10 films die je niet moet missen volgens het NRC. nrc.nl
  • ‘Elegantly enigmatic’. Variety

Bekijk de film op Vimeo on Demand

Regisseur

Coco Schrijber

Coco Schrijber studeerde audio-visueel aan de Rietveld academie. Haar debuutfilm In Motion ging op de IDFA in première en won de eerste prijs op CFF in Rome. Haar jeugddocumentaire Niet Groot, Niet Klein won een Gouden Beeld. Haar eerste lange documentaire First Kill werd geselecteerd voor de Joris Ivens Competitie IDFA, won de KNF Prijs op het Nederlands Filmfestival en de Publieksprijs in Kosovo. Haar korte film Mooie Wereld draaide op festivals in Rome, Spanje, New York, Houston en Armenië en won zes internationale prijzen. Bloody Mondays & Strawberry Pies ontving een Gouden Kalf en was de officiële inzending voor de Oscars. De afgelopen jaren was Coco workshopleider van Kids & Docs, (2010, 2013, 2014) en de IDFA Workshop (2010). Ze was werkzaam op de gerenommeerde filmschool CCC (centro de capacitación cinematográfica) te Mexico, gaf diverse masterclasses oa in Malmö en Athene en schreef het speelfilmscenario Ola’s Universe waarvoor ze werd genomineerd voor de Visser-Neerlandiaprijs (2014).

Credits

Script en Regie: Coco Schrijber
Camera: Lars Skree (www.larsskree.com)
Geluid: Tim van Peppen
Montage: Gys Zevenbergen

Een productie van Zeppers Film in coproductie met VPRO, Off World, DRK en House of Real, met steun van het Nederlands Filmfonds, Filmfonds Incentive, het Mediafonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en Danish Film Institute.

Category
2016