Johnny Hoes – Och was ik maar…

Johnny Hoes- Och was ik maar… is een opmerkelijk portret van de ongekroonde koning van de Nederlandse smartlap. In het jaar dat Johnny Hoes negentig wordt kijkt hij terug op zijn indrukwekkende carrière; hij maakte het genre van het levenslied groot maar hij ziet ook in de Nederlandse popmuziek een markt.

Vele bekende Nederlandse pop- en rockbands maken bij Hoes hun eerste platen zoals Doe Maar, Normaal en Frank Boeijen. Het is Hoes die de term ‘Pop in je Moerstaal’ heeft uitgevonden. De pater familias drukt met zijn familiebedrijf een belangrijke stempel op de Nederlandse muziekindustrie, al gaat het niet altijd even geruisloos. Zaken en familie gaan niet altijd samen.

DVD

Regisseur

Hans Heijnen

Geboren in 1957, Sittard. Studeerde politicologie in Nijmegen en vanaf 1981 aan de filmacademie in Amsterdam, afgestudeerd in 1985. Hij schreef sindsdien diverse speelfilmscenario’s voor de EAFA en First Floor Features. Vanaf 1988 werkzaam als freelance-documentairemaker voor de NOS/NPS en de VPRO. Na twee eerdere Gouden Kalf Nominaties kreeg hij in 1996 op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf van de speciale jury-prijs voor zijn Documentaire Oeuvre. In 1999 de Silver Spire Award op het San Francisco International Film Festival voor zijn documentaire:  “Lisdoonvarna, Lourdes of Love”. In september 2000 vertoonde het Nederlands Film Festival een retrospectief van zijn films die zich op het platteland afspeelden.
www.hansheijnenfilms.nl

Credits

In coproductie met NTR. Met steun van Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.
Productie, Frederik Nicolai.

Category
2008