Liefde is Aardappelen

Via een plotselinge erfenis die filmmaakster Aliona van der Horst krijgt – een kamer van zes vierkante meter in een Russisch huis – wordt ontvouwd hoe de levens van haar Russische boerenfamilie zijn gevormd door de geschiedenis.

Recensies

Nieuws

Regisseur

Aliona van der Horst

Aliona van der Horst

Aliona van der Horst is geboren in Moskou en getogen in Nederland, dochter van een Russische moeder en Nederlandse vader. Ze studeerde Russische Letterkunde aan de UvA, behaalde haar staatsexamen als tolk Russisch om vervolgens regie documentaire aan de Nederlandse Film en TV Academie te studeren. Zij studeerde af met de veelbekroonde film DAME MET HET WITTE HOEDJE.

Aliona heeft vijf internationaal bekroonde lange documentaires op haar naam staan, waaronder NA DE LENTE VAN ’68 (Gouden Beeld 2001), over de liefde van haar ouders in tijden van Koude Oorlog, VOICES OF BAM (co-regie Maasja Ooms), een film over rouw en herinnering (o.a. Juryprijs Tribeca Film festival). BORIS RYZHY, een portret van een jonge Russische dichter en zijn generatie, werd onderscheiden met de Zilveren Wolf op het IDFA 2008 en won de hoofdprijs op het Edinburgh Filmfestival. Haar film WATER CHILDREN opende verscheidene internationale festivals, werd genomineerd voor een Gouden Kalf en ontving de Doxa Award in Vancouver.

Credits

Regie Aliona van der Horst
Montage Maasja Ooms
Camera Aliona van der Horst/ Maasja Ooms
Geluid Tim van Peppen
Animaties Simone Massi
Omroep VPRO
Productie Zeppers Film
Distributeur Periscoop Film
Publiciteit Film Inc
Festivals Some Shorts

Categorie
2017