Rex Gildo -de val van een schlagerzanger

Met een val uit een badkamerraam op de tweede verdieping van een appartement in München, kwam er in 1999 een abrupt einde aan het leven van Duitslands meest succesvolle schlagerzanger Rex Gildo. In zijn 40-jarige carrière had Rex Gildo tientallen hits en verkocht hij wereldwijd miljoenen platen.

Jarenlang was hij met zijn knappe verschijning – altijd strak in het pak, zonnebankbruin en met een stralend witte glimlach – de hoofdact op het schlagerfestival van Kerkrade. Maar in de jaren ’80 kwam de klad in zijn muzikale loopbaan. Rex kon zich er niet bij neerleggen dat het voorbij was. Hij bleef optreden, al was het nu in achterafzaaltjes en bij bruiloften en partijen.  Regisseur Hans Heijnen gaat in Rex Gildo op zoek naar de waarheid achter de glamour. In gesprekken met fans en collega schlagersterren waaronder Michael Holm, Freddy Breck en Peter Orloff ontstaat het portret van een eenzame man, die de hele wereld wilde behagen maar langzaam maar zeker ten onder ging in het keiharde artiestenbestaan.

DVD

Regisseur

Hans Heijnen

Geboren in 1957, Sittard. Studeerde politicologie in Nijmegen en vanaf 1981 aan de filmacademie in Amsterdam, afgestudeerd in 1985. Hij schreef sindsdien diverse speelfilmscenario’s voor de EAFA en First Floor Features. Vanaf 1988 werkzaam als freelance-documentairemaker voor de NOS/NPS en de VPRO. Na twee eerdere Gouden Kalf Nominaties kreeg hij in 1996 op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf van de speciale jury-prijs voor zijn Documentaire Oeuvre. In 1999 de Silver Spire Award op het San Francisco International Film Festival voor zijn documentaire:  “Lisdoonvarna, Lourdes of Love”. In september 2000 vertoonde het Nederlands Film Festival een retrospectief van zijn films die zich op het platteland afspeelden.
www.hansheijnenfilms.nl

Credits

Script, Hans Heijnen; director of photography, Rene Heijnen; sound, Paul Veld, Jac Vleeshouwers; camera assistant, Flossie Bartels; editor , Ewoud Hendriksen; sound design, Wim Post; production, Laura Bronkers, Willemijn Cerutti; eindredacteur NPS, Cees van Ede.

In coproductie met NTR. Met steun van het Mediafonds.

Category
2003