Ted Noten: goud, zweet & parels

Sieraadontwerper Ted Noten (1956) staat bekend om zijn brutale sieraden. Zijn ze draagbaar? Niet persé. Zijn ze provocerend? Absoluut.
Een serie doorzichtige tassen met daarin een pistool, of een kameleon, of een lijntje coke met een parelketting… Op het eerste gezicht lijkt Noten een man van het brute gebaar. Maar wil hij slechts provoceren of zit er meer achter?

De documentaire is een intiem portret van een kunstenaar die onverwacht zijn gouden formule overboord gooit en met openheid en durf de toekomst tegemoet gaat. Maar eerst gaat hij naar Chicago voor een reünie met het sieraad waarmee hij ooit internationaal doorbrak: een muis met een parelkettinkje, The Princess.

DVD

  Regisseur

  Simone de Vries

  Regisseur Simone de Vries (1963), winnaar van de Gouden Kalf (2007), Sound & Vision Award (2008) voor Touch me someplace I can feel, een documentaire over John Callahan –cartoonist en singer/songwriter uit Portland, USA.

  Ze maakte documentaire portretten over kunstenaars van zeer uiteenlopend kaliber: de Texaanse schrijver, singer/songwriter Kinky Friedman, de Nederlandse acteur Rutger Hauer, de Belgische cartoonist en schilder Kamagurka, fotoverzamelaar en toonaangevend reclame ontwerper Erik Kessels en sieradenontwerper Ted Noten. Haar meest recente documentaire die Zeppers Film produceerde was een lange documentaire over military town Killeen voor VPRO.

  Credits

  Regie: Simone de Vries
  Camera: Thomas Kist
  Geluid: Eric Leek
  Montage: Bart van den Broek
  Muziek: Eddy de Cloe
  Productie: Willemijn Cerutti
  In coproductie met NTR. Met steun van het Mediafonds.

  Categorie
  2010