The Show Must Go On

Deze lange documentaire film concentreert zich op het leven van een aantal mensen in een Amerikaans stadje waar alleen maar vijfenvijftig plussers mogen wonen.

Hoewel de oud mensen het voorportaal van dood steeds meer naderen voelen ze zich in deze “retirement community” als herboren. Er ontstaan nieuwe verliefdheden en talenten worden herontdekt. Maar er zijn ook schaduwkanten van Sun City West. Op haar 89e doet Ginnie Geocaris weliswaar nog energiek aan line dancing, maar haar derde even oude echtgenoot Joe heeft een zwak hart. Zijn einde lijkt nabij. Hij kan niet meer vioolspelen en is helemaal futloos. En bij de Sheriff´s Posse waar zo´n driehonderd bejaarden als vrijwilliger werken, wordt men vaak geconfronteerd met bewoners die door hun kinderen helemaal zijn vergeten. Er wordt niet te lang stilstaan bij tegenslag want ‘the show must go on’, De film begint en eindigt met het grootste evenement van het jaar: The Variety Show in een typische Hollywoodstijl.
www.hansheijnenfilms.nl

Recensies

Regisseur

Hans Heijnen

Geboren in 1957, Sittard. Studeerde politicologie in Nijmegen en vanaf 1981 aan de filmacademie in Amsterdam, afgestudeerd in 1985. Hij schreef sindsdien diverse speelfilmscenario’s voor de EAFA en First Floor Features. Vanaf 1988 werkzaam als freelance-documentairemaker voor de NOS/NPS en de VPRO. Na twee eerdere Gouden Kalf Nominaties kreeg hij in 1996 op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf van de speciale jury-prijs voor zijn Documentaire Oeuvre. In 1999 de Silver Spire Award op het San Francisco International Film Festival voor zijn documentaire:  “Lisdoonvarna, Lourdes of Love”. In september 2000 vertoonde het Nederlands Film Festival een retrospectief van zijn films die zich op het platteland afspeelden.
www.hansheijnenfilms.nl

Credits

Scenario, Hans Heijnen; Camera, Erik van Empel; Geluid, Paul Veld, Bert van den Dungen, Alex Booy; Montage, Hans Dunnewijk; Geluidsnabewerking, Huibert Boon; Mixage, Wim Post, Eindredactie NPS, Cees van Ede; Productie, Willemijn Cerutti, Laura Bronkers.

In coproductie met de NPS. Met steun van Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Nederlands Filmfonds. Sales: SND-films. Uitgebracht door Cinema Delicatessen.

Category
2002