Brooklyn Stories

Een film over de fans van de Brooklyn Dodgers voor wie de Dodgers het belangrijkste waren in hun leven. Ze verloren altijd, tot die ene keer in 1957, toen ze de World Series wonnen. Maar een jaar later besloot de eigenaar om de Dodgers te verhuizen naar de andere kant van Amerika (Los Angeles) en daarmee Brooklyn met een bloedend hart achterlatend. Vrijwel tegelijkertijd zakte de economie in. Als de Dodgers niet waren vertrokken, was de scheepsbouw niet in elkaar gestort, hadden de pakhuizen niet leeg gestaan, was niemand z’n baan kwijtgeraakt, was de teloorgang van Brooklyn die nu overal zichtbaar is nooit begonnen, zo zeggen de Brooklynites. Een geschiedenis over een identiteitscrisis.

Regisseur

Jos de Putter

Het is een schone dag geweest (1993), bekroond met de prijs van de stad Utrecht (Nederlandse Filmdagen) voor beste debuut van het jaar. 

Solo, de wet van de favela, winnaar Joris Ivens Award, IDFA.
 Nagasaki Stories (1996), Juryprijs filmfestival Teheran. 

The making of a new empire (1999) Bekroond met L.J. Jordaanprijs 2000, Nominatie Gouden Kalf beste documentaire en nominatie KNF-prijs.
 Zikr  (1999 ism Clara van Gool), Winnaar Dance Screen Festival Monte Carlo, 2000, 
Nominatie beste korte film, NFF Utrecht.
 Noch zijn ezel (deel van serie over de Tien Geboden, 2000) 
Brooklyn Stories  (2002)
 Dans Grozny, dans (2002), Winnaar Best Documentary, Chicago Int. Doc Festival, Winnaar Best Documentary, Festival ‘Message to man’ St. Petersburg, Winnaar Miglior Lungometraggio (beste film) Cinemambiente Torino, Winnaar Copenhagen Dox Award, beste film, Copenhagen, Mention spéciale du jury, Nyon. Jos de Putter werkt momenteel als eindredacteur voor het VPRO-programma Tegenlicht.

Credits

Scenario, Jos de Putter; Camera, Marc Homs; geluid, Pieter Guyt; montage, Patrick Minks; research, Klaartje Quirijns; Eindredactie NPS, Cees van Ede; componist, Vincent van Warmerdam; mixage, Huibert Boon; productie, Laura Bronkers, Annet Saatrübe, Willemijn Cerutti.

Category
2002