Mijn Grote Broer (IN PRODUCTIE)

Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet. Een onwezenlijke en verwarrende tijd breekt aan voor het gezin, waarin ze proberen te begrijpen wat Arie heeft gedreven tot zijn dood. Hebben ze signalen gemist? Hoe kon er een kant van Arie zijn die zij helemaal niet kenden? En waarom heeft hij zijn duistere gedachten niet aan hen toevertrouwd? Al opkrabbelend uit het diepe dal van het rouwproces, ontdekt Gijs samen met zijn ouders steeds meer over de mentale gesteldheid van zijn broer en de zware gevoelens waar hij al enige tijd mee worstelde. De film biedt een zeer intieme kijk op het leven van de achtergebleven gezinsleden, die vol verwarring, verdriet, maar ook humor en hoop hun leven weer proberen op te pakken.

 

MIJN GROTE BROER is een ZEPPERS FILM productie, in co-productie met de EO en wordt gesteund door het Nederlands Film Fonds, Het Nederlands Film Production Incentive, CoBO, het NPO-fonds en het Abraham Tuschinski fonds.

 

Verwachte release: 13 april 2023 door Mokum Filmdistribution

Nieuws

Regisseur

Mercedes Stalenhoef

Mercedes Stalenhoef (1966) studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Ze is werkzaam als documentairemaker. Haar film Ik wil nooit beroemd worden (2006) werd bekroond met een Gouden Kalf voor de Speciale Juryprijs.

Credits

Regie en scenario Mercedes Stalenhoef

Camera Niels van Koevorden en Roel van ‘t Hoff

Geluid Tim van Peppen

Montage Gys Zevenbergen

Montage-assistent Noa Zevenbergen

Eindredacteur EOdocs Margit Balogh

Producer Laura Peetoom

Uitvoerend producent Elize Kerseboom

Producent Frank van den Engel

Categorie
2022, 2023