Donny Hathaway

Zanger, muzikant en arrangeur Donny Hathaway stierf in 1979 op 33-jarige leeftijd. Donny Hathaway liet een klein oeuvre na, bestaande uit drie eigen platen, een soundtrack voor een film, twee elpees waarop hij samenwerkte met zangeres Roberta Flack en twee legendarische live-albums (waarvan er één postuum verscheen). Ondanks de bescheiden omvang resoneert dat oeuvre nog steeds in de zwarte muziek van vandaag, en ver daarbuiten. In haar bekendste song ‘Rehab’ zingt Amy Winehouse: ‘There’s nothing you can teach me that I can’t learn from Mr. Hathaway’. Met Winehouse weten vooral muzikanten: Donny Hathaway was een uitzonderlijk talent. A Song For You heeft de vorm van een zoektocht en bestaat voor een groot gedeelte uit nieuw gedraaide documentaire scènes afgewisseld met meer gestileerde scènes en archiefmateriaal. Dankzij de volledige medewerking van de familie van Donny Hathaway, muzikanten Roberta Flack, James Mtume en vele anderen, zal deze documentaire nieuw licht werpen op het leven en werk van Donny Hathaway.

Nieuws

  • Vanuit geheel nieuw perspectief vertelt A Song For You – The Donny Hathaway Story over de laatste jaren van soullegende Donny Hathaway BEKIJK FILM...

Regisseur

David Kleijwegt

David Kleijwegt is (pop)journalist en programmamaker bij de VPRO. In 2006 maakte hij zijn eerste documentaire voor het Uur van de Wolf, The Eternal Children. Later volgden Low: You May Need a Murderer, The Owl in Daylight, Arnon Grunberg ‘Heb je nog steeds vrienden?’ en De Ballade van Lucky Fonz III. Naast zijn werk als regisseur en programmamaker voor de VPRO schrijft David voor Vrij Nederland. Voor een van zijn verhalen, geschreven samen met Sander Donkers, werd hij in 2012 bekroond met de Jip Golsteijn Journalistiek Prijs.

Credits

Regie David Kleijwegt
Camera Reinier van Brummelen en Jacques Laureys
Geluid Wouter Veldhuis
Research Sandra St. Victor
Uitvoerend Producent Julia van Schieveen
Eindredacteur VPRO Barbara Truyen
Producent Frank van den Engel
Distributeur Amstel Film

in coproductie met VPRO, met steun van het Mediafonds, Nederlands Film Fonds Production Incentive en CoBO fonds.

Categorie
2017