Flo

Doorgaans levert de hedendaagse erotiek een ééndimensionale, liefdeloze en primaire blik op het vrouwenlichaam en wordt zij gemaakt om alleen de mannelijke toeschouwer te prikkelen en te behagen. In FLO wordt het genre niet vanuit het mannelijke perspectief belicht maar vanuit het vrouwelijke, in tegenstelling tot de traditionele rolverdeling in de erotische industrie. Hierdoor wordt het vrouwenlichaam voor beide seksen voelbaar. Met de film FLO probeer ik erotiek terug te brengen naar haar oorspronkelijke context als een gedistingeerde en maatschappelijk geaccepteerde kunstvorm. FLO is visuele poëzie: een ode aan het vrouwenlichaam.

De film speelt zich af in een parallelle werkelijkheid, namelijk onder water, waar het spel der liefde floreert. Samen met de speciaal vervaardigde audio vormen deze onderwateropnames de basisbestanddelen voor een primeur in de Nederlandse bioscoop: een live performance van beeld en geluid. FLO komt voort uit de deejay/veejay cultuur, waarin beeld en geluid tot een nieuwe kunstvorm versmelten. Het toneel (de bioscoop) geeft deze performance een geheel nieuwe dimensie. De kijker proeft in alle rust en concentratie van de live performance.

Nieuws

Regisseur

Danielle Kwaaitaal

Danielle Kwaaitaal geldt als een van de pioniers op het gebied van de hedendaagse videokunst. Begin 2003 verscheen haar eerste solo DVD “HI & LO on tour”. Met haar videowerk FLO vervolgt zij haar zoektocht naar de vrouwelijke sensualiteit.

www.daniellekwaaitaal.nl

Credits

Met oa. Ellen ten Damme. Producer, Willemijn Cerutti. Met steun van Nederlands Filmfonds (O&0). Distributeur Videofilm Express.

Category
2004