Plaza Man

Op 22 november 1963, de dag dat John F. Kennedy werd neergeschoten, vierde Robert Groden zijn 18e verjaardag. De moord op Amerika’s beroemdste president veranderde Roberts leven ingrijpend. In 1975 shockeerde hij het Amerikaanse publiek door home movie beelden van de moordaanslag te openbaren, later bekend als de Zapruder film. Het Amerikaanse Congres heropende het onderzoek naar de moordzaak en Robert werd gevraagd als fotografisch deskundige. Hij liet zijn familie achter in Pennsylvania en verhuisde voor ‘de zaak’ naar Dallas. Inmiddels is hij Amerika’s bekendste JFK complottheoreticus. Deze rol vervult hij met verve, dag in dag uit is Robert te vinden op Dealey Plaza, vlakbij de plek waar Amerika’s bekendste president in 1963 geleden werd vermoord. Maar die toewijding eist ook zijn tol. Al meer dan 50 jaar probeert Robert Groden de waarheid achter de moordaanslag op JFK te achterhalen, maar daarin gaat hij zo ver dat zijn privéleven er geheel door wordt ondergesneeuwd.

Distributie & TV Sales Noord Amerika, Canada & Mexico: Films Transit

Distributie & TV Sales wereld: NPO Sales

Nieuws

Regisseur

Kasper Verkaik

Kasper Verkaik begon al tijdens zijn studie communicatiewetenschap als freelance journalist en maakte enkele radiodocumentaires  voor de Humanistische Omroep. In 2007 stapte hij over naar televisie en maakte documentaires voor zowel VPRO’s Holland Doc als Tegenlicht. In 2009 werd hij aangenomen op de nieuwe Masteropleiding van de Nederlandse Filmacademie. Onder begeleiding van ervaren filmmakers als Petra Lataster en Marjoleine Boonstra werkte Kasper aan verschillende studieprojecten, binnen zowel documentaire als fictie. Filmografie: Dear Oprah (VPRO 2008), De Stem van Generatie Obama (VPRO Tegenlicht 2009), Doorstart Detroit (VPRO Tegenlicht 2010), Transitie NL: De kiemen van het Nieuwe Nederland (VPRO Tegenlicht 2013), Daddy Doll (Doc25 2013), Plaza Man (IKON 2014).

Credits

Regie en scenario Kasper Verkaik | camera Tibor Dingelstad | geluid Diego van Uden | montage Patrick Schonewille | muziek Marc Lizier | sounddesign & -mix Paul Gies & Marc Lizier | uitvoerend producent Judith Vreriks | eindredactie IKON Margje de Koning, Barbara Wiessing | geproduceerd door Frank van den Engel

Deze productie kwam tot stand met steun van het Mediafonds

Category
2014