Mode in Afrika

Een documentaire over Afrikaanse modeontwerpers. Nadat Afrika tientallen jaren als bron van inspiratie heeft gediend voor modeontwerpers over de hele wereld, is het moment aangebroken voor Afrikaanse ontwerpers om met hun eigen stijl en identiteit voor de dag te komen.

De Afrikaanse liefde voor pracht en praal, voor versiering en verfraaiing, voor evenemen­ten en feesten vormen een ideale voedings­bodem voor ontwerpers en stilisten om hun creativiteit te ontplooien. Het brede spectrum van de Afrikaanse mode, van de traditionele pracht en praal tot de hedendaagse vertaling van het Afrikaan­se bewustzijn, wordt in de documentaire uitgelicht aan de hand van drie sleutelfiguren.

Regisseur

Jenne Sipman
Jenne Sipman is regisseur en filmadviseur en werkzaam als docente op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Schrijversvakschool Amsterdam.

Credits

In co-productie met de AVRO, RTE (Ierland) en SVT (Zweden), met steun van het CoBO-fonds, Prins Claus Fonds en het NCDO.

Camera, Bernd Wouthuysen, Wiro Felix; Geluid, Charles Kersten, Hens van Rooij; Montage, Dorith Vinken; Productie, Dorien Janssen.

Category
1999